
- Jamón Ibérico de Bellota med Pimientos de Padrón
- Tonfisk i purjolöksaska
- Stekt fläsksida med blomkålspuré
- Gin Tonic-gelé
Vår lilla grupp El Txoko Sueco bestående av Björn Ahrenby, Calle Brensén, Robert Forslund, Frans Rensfelt och Klas Waldenström möttes hemma hos Björn 21 april 2006. Detta datum knyter an till det som kallas El Tamborrada, med ursprung i Vittoria, som firas 27 april för att ära helgonet San Prudencio då alla gastronomiska föreningar möts på stadens gator och lagar mat.

Kronan på verket denna kväll blev en efterrätt från restaurangen Akelarre i San Sebastian signerad stjärnkocken Pedro Subijana; Gin tonic Gelé! Gin och Tonic water blandas med gelatin som sedan får stelna. Detta hackade vi upp för att likna is och serverade med en citronsorbet, citronjuice smaksatt med enbär och en typ av knäck. Riktig höjdare även om den kanske såg något roligare ut än den smakade. Fundera på hur detta kan korrigeras...

http://www.akelarre.net/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar