Middag och vin i stora glas på Antica Bottega del Vino på Via Scudo di Francia
Maten då? Italienskt blir ju sällan dåligt (ok, låt säga aldrig!). Polenta är populärt här, både blöt och som stekta kakor. Man äter både häst- och åsnekött. Det är jättebra, jag lovar. Prova Sfilacci di cavallo (rivet hästkött).
Sfilacci di cavallo med lite parmesan och citron
Tryffel överdoserar man med under säsongerna som tillåter detta och pasta är ju som alla vet ganska populärt. Ostar är dom också bra på. Har ätit en helt underbar hårdost och lagrats i Amaronevin. Den vill jag hitta hemma. En annan ost som också hamnar högt på min lista är en hård Ricotta affumicata (rökt) som passar alldeles utmärkt hyvlad över en pasta (gärna Bugatini) med en enkel tomatsås.
Sfilacci di cavallo med lite parmesan och citron
Tryffel överdoserar man med under säsongerna som tillåter detta och pasta är ju som alla vet ganska populärt. Ostar är dom också bra på. Har ätit en helt underbar hårdost och lagrats i Amaronevin. Den vill jag hitta hemma. En annan ost som också hamnar högt på min lista är en hård Ricotta affumicata (rökt) som passar alldeles utmärkt hyvlad över en pasta (gärna Bugatini) med en enkel tomatsås.
http://www.bottegavini.it/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar