Meny
1. Långbönor med chili
2. Gongbao kyckling, Gongbao Jiding. Från Sichuan och som allt därifrån rejält spicy med vårlök, chili och jordnötter
Krabbköttsfiler med Sparris, Xieliu Lusun. Från Shanghairegionen, mindre spicy
Brässerad biff, Guo Shao Niurou. Från Peking regionen, mycket ingefära och intressant tillagning
Fläskfärsfyllda äggravioli, Jian Danjiao. Från Kanton och kul tillagnings sätt, vi kör med svensk svamp
Tre strimlors sallad, Ban San Si. Från Pekingregionen, enkel men bra variation på sallad
Blandat stekt ris, Shijin Chaofan Från Pekingregionen, klassiskt tillbehör som normalt serveras sist men vi kör den samtidigt för att ballansera den starka Sichuan rätten.
3.Ingefära & Mjölk som krockar, Jiang Zhuang Nai. Ett trolleritrick från Kanton
söndag, november 23, 2008
VII - Made in China
Frans blev den som vågade se utanför europas gränser och ordnade med en Kinesisk helkväll med smårätter från flera olika delar av Kina.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Först utanför Europa?
http://eltxokosueco.blogspot.com/2008/04/txoko-ix-indochine.html
Skicka en kommentar