torsdag, juni 11, 2009

Grillade sidor och Sik i Vitvinsås





Grillade sidor av rådjur & hare i skärgårds-rub med fäkålscole slaw


Ingredienser för 6 personer:




Skärgårds-rub: 
Lökpulver 
Rosmarinsalt 
Mejram 
Torkad Persilja 
Chiliflagor 
Svartpeppar 
Rörsocker 
Hackad gräslök 


Cole slaw: 
1/2 fänkål 
1/2 dl majonäs 
1 msk gräddfil 
salt & peppar 




Metod: 
Ta fram sidorna i god tid ur kylen, så att de 
är rumstepererade vid grillning. 
Gör fänkålscole slaw; strimla fänkål fint, 
blanda med majonäs, gräddfil, salt, peppar 
och kummin. 
Blanda kryddblandningen, utom gräslöken. 
Gnid in sidorna med blandningen. 
Grilla på direktverkande kolgrill. 


Servering: 
Strö över den hackad gräslöken och 
servera med fänkålscole slaw. Sidor av lamm, rådjur etc. 






Sik i vitvinsås à la Edholma 


Ingredienser för 6 personer:



Sik: 
600 g Sikfilé 
1 Silverlök 
3 dl Vitt vin 
1 dl Fiskfond 
Salt & Peppar 


Sås: 
1 Silverlök 
1 Karl-Johan 
Smör till stekning 
Persilja 
Timjan 
5 dl Fiskfond 
3 dl Vitt vin 
3 dl Vispgrädde 
50 g Smör 
Salt & Vitpeppar 
Citron 
Färsk potatis



Metod:

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt på potatis. 
Börja med såsen. Hacka löken och svam- 
pen, fräs i smör med persiljestjälkarna och
en kvist timjan. 
Slå på fonden och vinet. Koka ner till
hälften, slå i grädde och koka ner till 5 dl
är kvar. 
Skölj fisken, salta och peppra, rulla ihop
med skinnsidan in, smörj en form och lägg
i rullarna tillsammans med hackad lök, vin
och fond, låt gå i ugn 10 minuter, ös hela
tiden! Värm såsen och vispa ner smöret.
Smaka! 

Servering:

Lägg upp fisken och potatisen, häll på sås.

Inga kommentarer: