Eftersom kvällens gäst Jonas och jag är mycket förtjusta i det Italienska köket beslutar vi att detta blir kvällens genomgående tema. Det blir en klassisk Italiensk meny:
Carpaccio
Olive Farcite (Fyllda oliver)
Cozze Ripiene (Musslor)
Pasta Alfredo
Ossobuco alla Milanese (Kalvlägg)
Bavarese Di Fragole (Fromage)När jag och Jonas bestämde oss för en riktig Italiensk genuin middag kontaktade jag min svärmor som tidigare bott i Milano och fick recept på några av hennes favoriträtter. Jonas tyckte bestämt att vi MÅSTE ha med Pasta Alfredo från Restaurang Alfredo i Rom. Det tackar vi för!
Carpaccion blev klockren och satte nivån på kvällen, men nästa rätt vållade (mest Frans) problem; det var oliverna som först skulle tömmas, sedan fylldes, rullas i frityrsmet och friteras. Ett rätt kladdigt jobb! De blev goda, men olivsmaken i sig försvann något. Detta kunde bero på att de var aningen små, så ett råd är alltså; köp STORA oliver!
Detta kommer även underlätta hanteringen hälsar Frans.
Carpaccio
Musslorna blev strålande och fick sällskap av en Riesling från Rheingau av Georg Breuer.
Cozze Ripiene
Pastan kommer nog bli en rätt som jag kommer bjuda många på, den är ganska snabb att göra, men resultatet otroligt, helt perfekt som en liten (den måste vara liten) mellanrätt. Till pastan drack vi en Torricella från Barone Ricasoli.
Ossobuco var precis som den ska vara och presenterades på ett mycket fint sätt tillsammans med en Amarone från Luigi Righetti. Trots den gedigna maten vi ätit innan rensades hela fatet(!)
Ossobuco alla Milanese
Bavaresen… -Magnifik.!
Recept på Bavarese Di Fragole
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar