
Det här behöver ni för en enkel och klassisk paella för 6 personer:
1 dl olivolja
12 medelstora scampi
1 stor gul lök, hackad
ca 1 dl krossade tomater
saffran
1 tsk havssalt
1 tsk pimentón (prova er fram, kan vara ganska kryddstark)
450 gr bläckfisk (calamari), i bitar
1.5 liter fiskbuljong
500 gr ris
450 gr marulk, i bitar
Ett nät hjärtmusslor
Värm olja i pannan på medelhög värme så att det börjar ryka lite. Stek scampin i ett par minuter på varje sida. Lyft ur och lägg på en tallrik. Sänk värme. Lägg i hackad lök och konfitera tills det att den är mjuk i ca 10-15 minuter. Blanda i tomater och rör om. Låt gå i ungefär 3 minuter. Addera salt, saffran och pimientón och bläckfisk. Rör om och låt gå i 5 minuter. Detta är basen eller en så kallad sofrito. Lägg i riset och rör om ordenligt och låt gå ytterliggare några minuter. Slå på all buljong, lägg i marulk, koka upp, och låt gå, utan att röra om, i 10 min. Lägg sedan i hjärtmusslor och låt gå i ytterliggare 10-15 minuter (utan att röra) tills det att vätskan nästan helt absorberats. Arrangera scampin på riset och låt paellan vila i ugn (120 gr) i 5-10 minuter.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar