tisdag, april 12, 2011

Spansk hamburgare

Här följer ett recept inspirerad av den utmärkta restaurangen El Filete Ruso i Barcelona.
Det här behöver ni:
ca 125 gr kött per person. Köp en bit rostasfilé
Salt och peppar
Olivolja
ca ½ schalottenlök per person
Ruccola
Parmesanost
Tryffelolja
Jamon iberico
Surdegsbröd
Reducerad balsamico

Finhacka lök. Mal kött eller kör in en mixer. Blanda kött, lök, salt och peppar med lite olivolja. Ni kan även tillsätta lite Bullfightersås här. Forma till burgare med lite vatten på händerna.
Stek burgare. I en annan stekpanna värmer ni försiktigt några skivor jamon. Bara några sekunder per sida. Stek sedan bröd i denna panna.
Lägg en skiva bröd på en tallrik. Placera burgare på och ringla på tryffelolja. Använd en potatisskalare och riv av några skivor parmesanost. Lägg på ruccola och lite mer parmesan. Ringla över olivolja samt lite reducerad balsamico.
Klart!

Inga kommentarer: