- Embutits d’Isona
- Karamelliserad anklever på mango
- Arròs Negre
- Vinbrässerade oxkinder med tryffelpolenta
- Fikoncarpaccio med Fisherman´s friend-glass
Kvällen till ära hade vi fått lite charkuterier med posten från Katalonien; Xolís del Pallars (tunn griskorv), Butifarra Blanca (fläskkorv) och Butifarra Negra (blodkorv). Butifarra Negra skar vi i skivor som vi stekte ganska hårt i olivolja. Sedan serverade vi dessa på levainbröd med apelsinmarmelad, en spännande och lite oväntad kombination.
Är ni i Barcelona så är Can Bosch ett måste för alla fiskälskare och definitivt värt en avstickare 1½ timmar söderut.
Sedan åt vi rödvinsbrässerade oxkinder och polenta smaksatt med färsk tryffel. Mättande var det och lite mindre portioner är kanske att rekommendera nästa gång...
Avslutning var enligt en majoritet kring bordet årets dessert! Fikoncarpaccio med Fisherman´s friend-glass som vi äntligen lyckats återskapa. Björn åt denna rätt första gången sommaren 2006. Åk förbi restaurang Fogony i Sort och prova den, eller vänta på vår kokbok och laga den själv.
http://www.canbosch.com/
http://www.fogony.com/
http://www.fogony.com/
1 kommentar:
Stygg efterrätt, men inget slår en ckokladfondant!
Skicka en kommentar