För er som provat vår Rostade Pumpasoppa följer här en liten uppdatering. Nyligen serverade vi den med ångad broccoli, rostade brödsmulor och tryffel. Helt klart ett lyckat komplement. Prova gärna denna kombination.
Metod:
Ansa och skär broccolin i lämpliga bitar och ånga den med en insats i kastrull eller med lämplig maskin. Under tiden broccolin blir klar värmer ni försiktigt olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta. När vitlöken börjar ta färg (och oljan smak) lägger ni i några nävar grova brödsmulor. Ta ett bra lantbröd som ni gillar och skär i små kuber eller mixa grovt med en stavmixer. Låt brödsmulorna täckas av olivoljan och stek den gyllenbruna och knapriga.
Servering:
Häll pumpasoppan (den kan gärna vara lite tjock och krämig för detta recept) i djupa fat. Lägg i ett par brocollibitar och brödsmulor. Riv över lite färsk tryffel alt. ringla över en bra tryffelolja.
måndag, januari 25, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar