På deras hemsida kan man läsa följande:
"Riktigt bröd är en sinnlig upplevelse. Vi bakar i eget gårdsbageri i vedeldad stenugn. Brödet bakas med största omsorg om kvalitet, därför använder vi ekologiska råvaror och vedugnen är själva hjärtat i hela vår verksamhet.
Kaxås Vedugnsbageri ligger i Offerdal i Jämtland. Vi bakar och levererar till butiker och restauranger."
Utbudet består av:
Baguette vete, durum, jäst, salt |
Dinkelbulle dinkel, råg, salt, homung, jäst, solroskärnor, dinkelflingor, sesamfrön |
Frukt och nöt råg, vete, surdeg, aprikos, russin, solroskärnor, mandel, valnöt, jäst, salt, kryddor |
Gotlandsbröd råg, vete, sirap, pomerans, jäst, surdeg, salt, kryddor, farinsocker |
Guldkorn vete, korn, smör, jäst, salt |
Kaxing råg, vete, rågkross, korn, surdeg, linfrö, solroskärnor, havreflingor, sirap, jäst, salt |
Levain vetemjöl, surdeg, salt |
Tyskt lantbröd råg, dinkel, surdeg, salt |
Valnötsbröd vete, valnötter, råg, graham, olivolja, jäst, salt |
Vörtbröd (jul) vete, råg, vört, sirap, russin, smör, kryddor, salt |
Musli havregryn, valnötter, hasselnötter, kokos, sesamfrö, linfrö, rapsolja, socker, kryddor, salt |
Mandelbiscotti vete, smör, ägg, mandel, kryddor, socker, polenta Vi köpte deras Levain och det var mycket gott tyckte hela testpanelen (min familj), så det kommer återkomma på vårt frukostbord! |
1 kommentar:
Skicka en kommentar