torsdag, oktober 15, 2009

Kaxås Vedugnsbakade bröd

Brödet jag köpte igår på Wedemarks konditori, var som jag nämnde bakat av Kaxås Vedugnsbageri.
På deras hemsida kan man läsa följande:
"Riktigt bröd är en sinnlig upplevelse. Vi bakar i eget gårdsbageri i vedeldad stenugn. Brödet bakas med största omsorg om kvalitet, därför använder vi ekologiska råvaror och vedugnen är själva hjärtat i hela vår verksamhet.
Kaxås Vedugnsbageri ligger i Offerdal i Jämtland. Vi bakar och levererar till butiker och restauranger."
Utbudet består av:

Baguette
vete, durum, jäst, salt

Dinkelbulle
dinkel, råg, salt, homung, jäst, solroskärnor, dinkelflingor, sesamfrön

Frukt och nöt
råg, vete, surdeg, aprikos, russin, solroskärnor, mandel, valnöt, jäst, salt, kryddor

Gotlandsbröd
råg, vete, sirap, pomerans, jäst, surdeg, salt, kryddor, farinsocker

Guldkorn
vete, korn, smör, jäst, salt

Kaxing
råg, vete, rågkross, korn, surdeg, linfrö, solroskärnor, havreflingor, sirap, jäst, salt

Levain
vetemjöl, surdeg, salt

Tyskt lantbröd
råg, dinkel, surdeg, salt

Valnötsbröd
vete, valnötter, råg, graham, olivolja, jäst, salt

Vörtbröd (jul)
vete, råg, vört, sirap, russin, smör, kryddor, salt

Musli
havregryn, valnötter, hasselnötter, kokos, sesamfrö, linfrö, rapsolja, socker, kryddor, salt

Mandelbiscotti
vete, smör, ägg, mandel, kryddor, socker, polenta



Vi köpte deras Levain och det var mycket gott tyckte hela testpanelen (min familj), så det kommer återkomma på vårt frukostbord!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.