torsdag, oktober 22, 2009

Lamm

Då har äntligen höstens första leverans av svenska nyslaktade lamm landat hos oss. Sortera, paketera och frys. Härliga tider... Dagen till ära valde vi att grilla några färska lammkotletter. Vi lät dem ligga och snabbmarinera i olivolja, citronjuice, färsk rosmarin och salt/peppar i ett par timmar. Till detta åt vi en snabblagad Fänkålsgratäng. Koka hastigt (blanchera som det så fint heter) grovt skuren fänkål (8 st räcker till 4 personer), blanda sedan med grädde (ca 3 dl), parmesan (2 nävar) och salta och peppra. Häll i en form, riv över mera parmesan och gratinera i ugn ca 30 min. Täck gratängen under första halvan av tiden med aluminiumfolie. Servera tillsammans med en grön sallad. Fantastiskt gott och enkelt. Till detta drack vi det "svarta" vinet från den lilla appellationen Cahors, en Chateau de Cayx från 2001.

Inga kommentarer: