måndag, oktober 19, 2009

Gås

En mat-högtid, javisst, men kreativt? Nja...
Då detta för mig innebär en släktmiddag, så finns det inte så mycket utrymme för experiment.
Jag har har däremot vinansvaret, vilket är väldigt kul!
Jag själv föredrar viner av druvan Pinot Noir till gås, så det brukar det bli. Förra året provade vi Fetzer Barrel Select och  Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Les Dames de Vergy. Min fru, som är rödvins-allergiker drack Torricella.
I år provar vi två andra Pinot Noir-viner och min fru får en Puligny-Montrachet:



Beaune du Château Premier Cru 2006 och Chambolle-Musigny 2007

6 kommentarer:

Klas sa...

Pappa Bouchard och söners beaune premier cru är fin men liksom samtliga Bourgogner på systemet egentligen på tok för ung för att drickas nu. Men den smakar mumma ändå

Robban sa...

vad bra! -återkommer efter mårten med svar...

Björn sa...

Vilken mårten då? 2013...?

Robban sa...

mårten nu, såklart, om ett par veckor!

Björn sa...

Men jag trodde ju att man skulle lagra dessa viner...;)

Robban sa...

det kan man, om man vill ;)
om de är bra kan jag ju köpa några av varje för framtida gåsmiddagar... hehe